Anarchistická federace

Liberte: Infoshop a anarchistická knihovna v Českém Těšíně

Občanské sdružení LIBERTE vzniklo v roce 1998 z iniciativy několika osob pocházejících z Těšína a okolí. Lidé v něm působící byli zainteresování ve tvorbě tzv. alternativní kultury. Jelikož nebylo v té době vhodného místa k setkávání se a organizování, vše šlo na nějaký čas k ledu.
Přelom nastal spolu s nalezením vhodných prostor v březnu r. 2003, v suterénu restaurace RIO. LIBERTE zde obnovilo svou činnost: vznikla galerie, "multimediální knihovna" (můžete v ní nalézt nezávislé či undergroundové tiskoviny,,knihy s tématikou historie, sociologie, anarchismu, ekologie, nahrávky hudebních skupin atd.). V našem sídle se odehrávaly večery zasvěcené poezii i filmu, organizovaly se akce proi nejmenší (mikuláš, den dětí, výtvarné dílny), fuguje také diskuzní klub. Svou činnost také rozjely skupiny spojené ať už s vegetariánstvím, aktivitami "Food Not Bombs", či feminismem. LIBERTE služí jako tzv. infoshop a je otevřeno veškeré spolupráci. Od počátku této aktivní existence našeho sdružení máme za sebou desítky uspořádaných výstav, koncertů, filmových projekcí atd.
Naše společenství se staví aktivně proti veškerým projevům netolerance, rasismu, xenofobie, násilí, tvrdým drogám a jiným negativním společenským jevům. Našim cílem je napomoci mladým lidem naplnit svůj čas tvůrčím způsobem.
Naše fungování spočívá na principech přímé demokracie, společné odpovědnosti a rozhodování.
Další mezník přišel v na podzim roku 2004, kdy jsme dokončili bolestnou rekonstrukci prostor bývalého legendárního "Jazz klubu Na hranici", který nám poskytlo do nájmu a užívání Městské kulturní středisko Na Střelnici v Českém Těšíně, za což jim srdečné dík. Zde má LIBERTE takřka ideální podmínky ke své činnosti, daný prostor umožňuje realizovat nejen výše uvedené aktivity typu knihovny, galerie, i-café, ale hlavně také koncerty a hudební produkce téměř bez omezení. Samozřejmostí je také bar, otevřený od pondělka do soboty. Zde se začíná nová naše nová kapitola...
Vše musíte posoudit přímo na místě, to co se tam děje teď se nebude již nikdy opakovat.
LIBERTE je prostor pro svobodnou mysl, vemte proto své osudy do svých rukou!

Nejlépe přijďte osobně, klub, bar a multimediální knihovnu LIBERTE najdete v Českém Těšíně, mezi autobusovým nádražím a čerpací stanicí SHELL, z vlakového nádraží směrem k BILLE.

Po-Čt: 17.00-02.00
Pá, So: 17.00-06.00
Ne: zavřeno


http://www.liberte.prv.pl/

osliberte@post.cz
bar: +420 774 105 129

koncerty:
+420 775 105 199 (cz)
+48 505 710 725 (pl)
phidel69@centrum.cz

Verze pro tisk 15.2.2007 přidal střed

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy