Anarchistická federace

Dvojitá benefice pro uprchlíky

V pátek 27. listopadu proběhly v Praze najednou hned dvě benefiční akce na podporu lidí na útěku před válkami a bídou.

Klinika

Tou jednou byl koncert, který se konal v klubu Buben a zahrály na něm kapely Kšandy Industry, Memento Mori a Kopec Šišek, na něž navázala afterparty v rytmu ska. Na benefičním vstupném se vybralo kolem 16 tisíc, které putovaly do autonomního centra Klinika, aby mohly být použity na dopravu za uprchlíky v zahraničí či na jízdenky pro ty, kteří byli propuštěni z českých detenčních táborů, kde byli českou vládou okradeni o peníze.

Druhá akce se konala již přímo na zmíněné Klinice. Tam návštěvníky čekal program složený z vernisáže prací uměleckého fotografa Jana Škopa, vernisáže obrázků dětských autorů, autorských čtení básníků Alice Prejzentové, Ondřeje Hanuse a Jiřího Feryny a vystoupení kapel Drom a Ufajr. Na dobrovolném vstupném se vybralo přesně 7666 korun, které byly určeny Iniciativě Hlavák pro potřeby pomoci uprchlíkům mířícím přes Prahu dál na západ.

Ve společném poděkování všem účastníkům stálo: „Na vyprázdněných hudebních ceremoniálech vítězí buranství a xenofobie, v podzemí solidarita a antifašismus.“


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy