Anarchistická federace

Solidarity Collectives pomáhají (VIII)

Částečný přehled o anarchistické pomoci na Ukrajině za květen a červen

obr.

Kolektivy solidarity hlásí:

V uplynulých dvou měsících jsme úspěšně dokončili několik významných sbírek pro naše kamarádky a kamarády. Jedna z nich byla dokonce uzavřena za pouhé 3 hodiny od vyhlášení! Vybrali jsme prostředky na dva Mavicy, termovizní přístroj, sadu zaměřovačů a tlumič; opravili jsme také dvě auta. Další 2 drony Mavic 3t s termovizí, na které jsme vybírali prostředky v předchozích měsících, byly dodány bojovníkům.

Žel není možné vměstnat do jednoho příspěvku vše, co jsme během května a června poslali. Zmíníme tedy jen to nejdůležitější. Pokud jde o technické vybavení, za uplynulé dva měsíce jsme poslali tři tablety s pouzdry a brašnami, čtyři generátory, hodinky s GPS, generátor o výkonu 3,2 kW, osm civilních vysílaček Motorola a dva digitální Baofengy s přídavnými bateriemi, 13 powerbank, baterie, nabíječky, paměťové karty a notebook pro operátora dronu.

Co se týče nositelného vybavení, zakoupili jsme přilbu, dvě sady chráničů na přilby, jeden rail, pyrotechnický oblek, tři ledvinky, čtyři podložky na sezení a dva balistické balíčky k nim, boční ochranu, tři páry aktivních sluchátek, šest nosičů plátů, dva pláty, dva páry dalekohledů, dva monokuláry, doplňky k puškám (dva raily, tlumič, rukojeti, tlumič zpětného rázu), olej na zbraně a motorový olej, 18 kanystrů s plynem, pět spacích pytlů, 19 různých pouzder atd.

Kromě toho jsme předali spoustu zdravotnického materiálu, a to jak civilního, tak taktického. Pro bojovníky a mediky v poli jsme poslali 51 CAT turniketů, 16 hrudních krytů, deset lékárniček IFAK, 42 izraelských obvazů, jedenáct hemostatických obvazů, 100 termopřikrývek atd. A pro stabilizační bod, 3 nemocnice a útulek pro vážně nemocná zvířata jsme poslali 15 krabic zdravotnického materiálu (jehly, stříkačky, katetry, obvazy, náplasti, rukavice atd.) a dalšího vybavení: osm tonometrů, pět pulzních oxymetrů, dva fonendoskopy (více ZDE).

Pokračujeme v podpoře mezinárodních dobrovolníků bojujících v AFU, kteří nemohou pobírat kompenzace. V květnu jsme poslali finanční pomoc devíti bojovníkům a v červnu osmi.

Ani naše pomoc lidem postiženým válkou nepolevuje. V květnu jsme poslali stavební vybavení obyvatelům pěti vesnic v Mykolajivské a Chersonské oblasti, kteří obnovují své domovy. Vybavení zahrnovalo elektrické šroubováky, vrtačky, perforátory, elektrické sekačky na trávu, lopaty, sekery, pily a spoustu dalšího ručního nářadí. A později, když byla zničena přehrada Kachovka a část Chersonské oblasti byla zaplavena, jsme se postižené oblasti vydali na pomoc. Aby lidé mohli obnovit své zaplavené domy, dali jsme jim jedenáct horkovzdušných děl, plynové kanystry pro ně, sedm vysokotlakých myček, chemikálie proti plísním, krmivo pro zvířata do místního útulku a mnoho dalších věcí.

To vše bylo možné z jediného důvodu – díky vaší podpoře! Jste to právě vy, kdo umožňuje další práci Kolektivů solidarity.

Pokud chcete přispět na aktivity Kolektivů solidarity, najdete vše potřebné na odkazu Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku.


Související odkazy:
Pomoc Chersonské oblasti
Solidarity Collectives pomáhají (VII)
Punk proti putinismu!
Solidarity Collectives pomáhají (VI)
MDŽ: Hlas kamarádek z ukrajinské fronty
Rozhovor: Yellow Peril Tactical
Solidarity Collectives pomáhají (V)
Proč podporujeme kamarády na Ukrajině
Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku
Solidarity Collectives pomáhají (IV)
Zóna solidarity pomáhá
Medical Self-Defense Network
Solidarity Collectives pomáhají (III)
Zóna solidarity
Solidarity Collectives pomáhají (II)
Nepolevujme v solidaritě!
Sbírka na auto
ABC-Galicja pomáhá na Ukrajině
Solidarity Collectives pomáhají
Solidarity Collectives


Verze pro tisk 28.7.2023 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy