Anarchistická federace

Riot Over River je za dveřmi

Pozvánka na (nejen) hudební festival, který proběhne 16. září v pražském klubu Cross.

leták

V sobotu 16. září hostí club Cross v pražských Holešovicích 8. ročník benefičního antifašistického festivalu Riot Over River. Akce začíná v poledne a končí až druhý den ráno. Na pěti scénách se představí na 30 kapel a 15 DJs a k tomu všemu doprovodný program s jasným politickým poselstvím.

Riot Over River je antifašistický festival, který již roky razí heslo: V boji proti rasismu, fašismu, queer/homofobii ani klimatické nespravedlnosti nejsme sami*y! A stejně tak nejsou samy na boj s fašismem autonomní kolektivy na Ukrajině a v Bělorusku, které čelí ruskému imperialismu na frontě i v každodenním životě. Organizátoři/ky akce sdělují: „Cítíme nutnost naše kamarády a kamarádky ze Solidarity Collectives na Ukrajině a ABC Bělorusko podpořit finančně výdělkem z festivalu a hlavně symbolicky – šířit informace a odhodlání, že i když to občas je nesmírně těžké a je zde mnoho bojů na mnoha frontách, tak stále jsou lidé a kolektivy, co tyto boje podporují. Naší zbraní je solidarita, a to kdekoliv na světě!“

I když známé firmy – takyanarchisté svým postojem napomáhající z-fašistické invazi – obeslali vystupující kapely pomlouvačnými maily o tom, že akci pořádají nacionalisté a váleční štváči, kteří financují imperialistickou válku, nikdo se nedal obalamutit výrony ideologické a sektářské zabedněnosti, včetně jednoho z hlavních trumfů celého festivalu – anglické anarchopunkové kapely Conflict. Vedle nich zahrají Visions of War (crust punk, Belgie), xDregsx (hardcore, Rakousko), Adacta (crust metal, Slovensko), Life Scars (hardcore punk, Polsko), Pisscharge (crust hardcore, Německo), Municia – oi hardcore/crust, Slovensko), Social Crisis (crust punk, Polsko), Empty Hall of Fame (hardcore), V. T. Marvin (punk rock), Crossczech (oi punk), Acid Row (stoner/punk), Funkce šroubu (hardcore punk), Fabrika (old school punk), NÁV (black metal), Antigen (crust punk), Idiocracy (powerviolence), Marne (anarchopunk/crust-grind), Moral Hangover (hardcore punk), Bambulkyne dobrodružstvá (grind’n’roll), Osliz (hardcore punk), Gorc (d-beat/fastcore), Člověk v plísni (grindcore), River House (post hardcore), Ravachol (punk rock), Až naprší a uschne (punk rock), D.M.K. (hardcore punk), Rachot Fráni Šrámka (anarchopunk). Časový rozpis najdete ZDE.

Festival se snaží vytvářet bezpečný prostor, kde se lze setkávat, síťovat, vzdělávat, utužovat přátelství a hlavně: vzájemně se inspirovat a dodávat si odvahu čelit všem nespravedlnostem. A tak na akci potkáte také širokou škálu infostánků autonomních kolektivů či DIY vydavatelství, např.

Anarchistická federace, ABC-Bělorusko, Koridor UA, Iniciativa nájemníků a nájemnic, Platforma pro sociální bydlení, Nesehnutí, Dekonstrukce, Spink distro, OBRAZ, Salé distribution, Nevim, Neklid, Utopia Libri, Kolektivně proti kapitálu či Food Not Bombs Plzeň.

Dále se můžete zúčastnit přednášek, workshopů nebo třeba pásma poezie. V kavárně clubu Cross tak můžete vybírat třeba z těchto besed:
* Násilí a pořádek (policejní násilí vůči lidem bez domova v Plzni, od 15.00)
* Jezevky (pohádka o tom, že bydlení je právo, od 16.00)
* družstvo Tři Ocásci (nehierarchické řízení kolektivu a družstva, od 17.00)
* Anarchistická federace (anarchisté a anarchistky a válka na Ukrajině, od 18.00)* Solidarity Collectives (solidarita v praxi na Ukrajině během války, od 18.30, anglicky)
* ABC-Bělorusko (Bělorusko mezi povstáním a válkou, od 19.30, anglicky)* Právní stand-up (vtipné historky mezi aktivismem a zákonem, od 20.30)

Na půdě Crossu si můžete od 18.30 poslechnout přednášku kolektivu Dekonstrukce o queer anarchismu a poezii.

Těšte se také na benefiční veganské jídlo od Food Not Bombs na podporu lidí na útěku před válkou a benefiční zapatistickou kávu pro azylový statek Život bez krutosti, který pomáhá týraným zvířatům.

Aby byl festival s antifašistickým poselstvím maximálně přístupný pro co nejvíce lidí, nehledě na finance, je výše vstupného dobrovolná, jako benefiční příspěvek je doporučena částka od 250 do 666 Kč. Optimální dar je kolem 400 Kč. Je na každém, jak může a chce podpořit. Nikdo však nezůstane před klubem jen proto, že nemá peníze.

Událost na FB: https://www.facebook.com/events/1561831647632164/


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy