Анархистская федерация

Přehled akcí na NoLog.cz

Byla spuštěna nová webová stránka s upoutávkami na veřejné akce.

nolog.cz

Aktivistický IT kolektiv NoLog.cz před nedávnem spustil webovou stránku akce.nolog.cz.

Jejím záměrem je umožnit všem (i těm, kteří nepoužívají sociální sítě) být v obraze ohledně toho, co se děje nového v rámci co nejširšího antiautoritářského hnutí. Je to místo, kde můžete dohledat chystané koncerty, přednášky, demonstrace, workshopy apod.

Obdobná platforma – Radar –, kterou jsme u nás doposud hojně používali, je žel uživatelsky méně přívětivá, Facebook je neinkluzivní a sleduje nás na každém kroku. Kolektiv NoLog se to rozhodl změnit a nabízí nyní pohodlnou možnost šířit informace o pořádaných akcích mimo svět kapitalismu dohledu.

Událost tu může vytvořit kdokoli i bez přihlášení, bude jen chvilku trvat, než ji kolektiv schválí. Jestli chcete přidávat události častěji, napište mu na e-mail akce@nolog.cz a několika větami se představte. Bude vám pak vytvořen účet, jehož prostřednictvím budete moci vytvářet akce bez schvalování.

Stejně tak připomínky a nápady na vylepšení můžete posílat na uvedený e-mailový kontakt.

Ještě pár informací, které vás v souvislosti s webem akce.nolog.cz mohou zajímat:
* Událost nemusí nutně vytvářet člověk nebo skupina, která ji organizuje, jestli uvidíte event na Facebooku, který na webu není, můžete ho tam sami vytvořit, aby se k němu dostali i lidé, co Facebook nepoužívají.
* Jestli chcete vědět, co se děje, a nechcete pravidelně chodit na web, můžete si všechny události nechat posílat do kalendáře nebo RSS čtečky (nebo si tam nechat všechny akce posílat na Mastodon).

Připomeňme, že NoLog je kolektiv, který svými zkušenostmi z IT prostředí už řadu let podporuje svobodně smýšlející jednotlivce i organizace v jejich snahách měnit svět k lepšímu. Nabízí bezplatné alternativy ke službám, za které uživatelé jinak draze platí svými osobními údaji. Dokáže poskytnout individuální podporu a nástroje organizacím, se kterými sdílí společné hodnoty. Bez ohledu na to, zda by si to v komerčním prostředí mohly dovolit. Existuje díky dobrovolným příspěvkům, ze kterých hradí provoz a správu své infrastruktury.

Pokud je vám projekt NoLog.cz sympatický, bude skvělé, když přispějete na jeho provoz.


Что пишут на других сайтах

Ссылки