Анархистская федерация

Zimní anarchistický festival knihy

Pozvánka na malou zimní variantu oblíbeného pražského knižního veletrhu

leták

Nakladatelství Anarchistické federace si dovoluje všechny zájemkyně a zájemce o anarchistickou publicistiku pozvat ke svému stánku (a samozřejmě i ke všem ostatním) na „zimní edici“ Anarchistického festivalu knihy. Akce se koná tuto sobotu 9. prosince, a to od 13.00 do 22.00 v Prostoru39 v Praze na Žižkově (Řehořova 33/39). Vedle toho, že si chceme užít knižní festival a jeho program, se zde zároveň rozloučíme s Prostorem39, kde jsme měli tu příležitost účastnit se během jeho existence hned několikrát s naším distrem.

A co návštěvníky a návštěvnice čeká mimo stolů plných tiskovin? Předně to budou tři přednášky:

Palestinské hnutí BDS: kritické posouzení / Nadim Haidar
Začátek ve 14:00
Přednáška o palestinském hnutí bojkotu, divestic a sankcí, známějším jako BDS – o jeho historii, kontextu, dopadu, úspěších, teoretickém zakotvení, významu a některých kritikách. Nadim získal magisterský titul v oboru blízkovýchodních studií na Americké univerzitě v Bejrútu. Již mnoho let působí jako organizátor a zapojuje se do různých hnutí, včetně globálního klimatického hnutí, hnutí Occupy Wall Street a libanonského povstání v roce 2019. V současné době působí v Kodani a je členem International Forum.
(anglicky / překlad do češtiny)

Přesčasy, lepší peníze: lékařské hnutí v nemocnicích / KPK
Začátek v 16:00
Jaké jsou přednosti, limity, rozpory lékařského protestu, co vypovídá o nemocnici jako továrně? Na největší třídní hnutí za poslední dobu v Česku se podíváme i ze sesterského hlediska a z pohledu autonomie pracujících.

Radost z boje za lepší svět
Začátek v 18:00
Debata ke knize Radost z boje za lepší svět. Jak v toxických časech budovat vzkvétající hnutí, kterou vydává Neklid. Jak moc souvisí některé podoby aktivismu s pocity viny a vyvoláváním špatného svědomí? Co se děje, když se začne překrývat politická aktivita a psychoterapie? Lze v našich aktivitách obnovit radost z boje, solidarity a komunity? Nad knihou Radost z boje za lepší svět budeme diskutovat o podobách, jaké na sebe bere „rigidní radikalismus“, i o jeho možných alternativách.

Krom přednášek a knížek se těšte na skvělé veganské jídlo a na dark country koncerty Cardo & Decumanus (Vašek z Or) a Motherfucifer (Bětka a Kuba z Die Puppen Augen) a na závěr pouštěčka v režii Diskoteror Sound System.


Что пишут на других сайтах

Ссылки