Anarchistická federace

Solidarity Collectives pomáhají (XII)

Částečný přehled o anarchistické pomoci na Ukrajině za listopad a prosinec 2023

obr.

Kolektivy solidarity hlásí:

Konečně jsme připravili zprávu za poslední dva měsíce loňského roku. Je toho vskutku hodně, co se povedlo zajistit.

Během těchto měsíců jsme uzavřeli sbírku a poskytli bojovníkům přístroje pro noční vidění, jeden dron Mavic 3 Pro a detektor dronů „Cukřík“. Dál jsme nakoupili díly pro bezpilotní letouny a také anténu s názvem „Ruská kunda“ (takový je skutečný název). Získali jsme také prostředky na opravu automobilu pro běloruského bojovníka Punka.

Z vybavení jsme dále poskytli dvě zařízení Starlink, dva notebooky, paměťové karty, mikropočítače, anténní analyzátory a moduly pro FPV drony.

S ochlazením počasí se zvýšily požadavky na zařízení pro výrobu energie a nabíjecí stanice. Poskytli jsme dva generátory Ecoflow RIVER 2, tři benzínové generátory a jeden dieselový generátor o výkonu 5 kW, pět powerbank a dvě baterie pro vysílačky Motorola.

Co se týče vojenské výstroje, od listopadu do prosince jsme poskytli čtyři držáky pro zařízení PVS, aktivní sluchátka Sordine Pro, přilbu, dvě kolimátorová mířidla, pažbu, cívku, dvě RPS, třináct různých typů pouzder, nákoleníky, plynový hořák s pěti lahvemi, dva oleje na zbraně a čisticí soupravy, tři spací podložky, zimní spací pytel a obal, čelovku, sadu nářadí a různé ruční stavební nářadí a další. Pokračovali jsme také v zajišťování ochrany našich bojovníků. Tentokrát jsme jim poslali čtyři sady keramických desek třídy VI, pět balistických vložek v RPS, ochranu ramen, dvě ochrany krku a pasu. Kromě toho jsme zakoupili a dodali 257 chemických ohřívačů, které bojovníci vzhledem k extrémně nízkým teplotám moc potřebovali.

Zajistili jsme také zimní oblečení: dvanáct bund, sedm sad termoprádla, dvě sady zimních uniforem, sedm zimních kukel, čtyři páry rukavic, dvoje termokalhoty, tři páry zimních bot a pět zimních maskáčů.

Další nedílnou součástí naší práce jsou medicínské potřeby. V období listopadu a prosince jsme poskytli 31 škrtidel CAT-7 a 40 cvičných turniketů, 125 obvazů, dvě IT svorky, 63 termopřikrývek, deset okluzivních obvazů, dvacet nosohltanových trubiček, šest lékárniček, zdravotnický batoh, čtvery hemostatika, dva IFAKy, čtyři soupravy pro krikothyrotomii, přístroj pro plicní ventilaci, 43 obvazů, 15 obvazů proti popáleninám, 40 párů lékařských rukavic, pulzní oxymetr, jakož i injekční stříkačky, katetry, vitamíny a různé léky na nachlazení.

Pokračovali jsme i v poskytování humanitární pomoci. V listopadu a prosinci jsme podnikli dvě cesty do Charkovské a Doněcké oblasti s krmivem pro zvířata. Místním dobrovolníkům a ošetřovatelům zvířat jsme poskytli téměř tunu krmiva. Díky našim německým přátelům obdrželi obyvatelé Limanu dvě velké zásilky oblečení a domácích spotřebičů. Pokračovali jsme také v pomoci odborné škole v Nikopolu při nákupu pitné vody.

V neposlední řadě jsme realizovali náš první projekt rekonstrukce bydlení a nakoupili materiál na obnovu zchátralé budovy ve vesnici Myrne v Chersonské oblasti.

Děkujeme všem, jejichž podpora a důvěra nám umožňují psát takovéto zprávy. Naše práce je mimo jiné výsledkem vaší podpory a důvěry!

* * *

Pokud chcete přispět na aktivity Kolektivů solidarity, najdete vše potřebné na odkazu Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku.

Budeme také rádi, když se přidáte ke sbírce „Ukliďme nebe nad Ukrajinou!“ na pomoc ukrajinským antifašistům. Jejím cílem je nákup zařízení, které by je ochránilo před smrtícími drony.


Související odkazy:
Bez přítomnosti na frontě nemá anarchismus na Ukrajině budoucnost
Solidarity Collectives pomáhají (XI)
Solidarity Collectives pomáhají (X)
Solidární pick-up dorazil na Ukrajinu!
Solidarity Collectives pomáhají (IX)
Solidarity Collectives pomáhají (VIII)
Pomoc Chersonské oblasti
Solidarity Collectives pomáhají (VII)
Punk proti putinismu!
Solidarity Collectives pomáhají (VI)
MDŽ: Hlas kamarádek z ukrajinské fronty
Rozhovor: Yellow Peril Tactical
Solidarity Collectives pomáhají (V)
Proč podporujeme kamarády na Ukrajině
Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku
Solidarity Collectives pomáhají (IV)
Solidarity Collectives pomáhají (III)
Solidarity Collectives pomáhají (II)
Nepolevujme v solidaritě!
Sbírka na auto
ABC-Galicja pomáhá na Ukrajině
Solidarity Collectives pomáhají
Solidarity Collectives




Verze pro tisk 17.2.2024 Zahraniční sekretariát AF

Píšou jinde

Odkazy