Anarchist Federation

Anarchistické předvolební VIDEO

Anarchisté před volbami vzkazují: Lepší aktivní nevolič než pasivní volič.

Je pár dní do parlamentních voleb. Máme za sebou klasický cirkus, kdy politické strany slibují to, co už slibovaly v minulých i těch předminulých volbách – že jejich vítězství zaručí blaho všech. Jen u člověka s chronickou poruchou paměti lze omluvit fakt, že je půjde opět volit. Pochopitelné je to i u toho, v jehož zájmu politici nakonec rozhodují, u toho, kdo má politikům při lobbingu co nabídnout, na rozdíl od námezdně pracujících, nezaměstnaných, studentů a důchodců.

Anarchisté a anarchistky tradičně vystupují proti parlamentním volbám – proti pohádce o občanovi, který skrze systém parlamentní demokracie a kapitalismus ke svobodě a svrchovanosti došel. To už ta o Červené Karkulce má reálnější základ.

V záplavě předvolební agitace přicházíme také s jedním předvolebním klipem. V něm vám však nikdo neodhalí moudro, že když mu svým hlasem umožníte, aby za vás rozhodoval, že si neskutečně polepšíte. Ani vám v něm nikdo nebude nadávat za to, že když k volbám nejdete, dáváte tím svůj hlas levici... nebo pravici?... kdo se v tom má vyznat...

Antivolební spot je z kuchyně skupiny M.T.V. crew (Musíme to valit!)



Související odkazy na csaf.cz:
Vhozený lístek do urny a jeho politické důsledky
A3: Proč nevolit?
Volby jsou podvod!
Podzimní volební bláto
Ak voliť, tak jedine bielym lístkom!

Next events:

IFA/IAF - International of Anarchist Federations
Web of Anarchist Federation Publishing House

Written elsewhere

Links